eur:
390.66
usd:
368.65
bux:
55239.65
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiderült, milyen névvel indul az ellenzéki összefogás a választásokon

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.

A jövő évi választásokra való ellenzéki felkészülés volt a fő témája az ATV Egyenes beszéd című műsorának, amelynek Márki-Zay Péter volt a vendége szerda este. A hatpárti ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a műsorban bejelentette: Egységben Magyarországért néven indulnak áprilisban, mert azt szeretnék érzékeltetni, hogy ez több, mint összefogás. Magyarországnak nincs még négy éve Orbán Viktor kormányzására – mondta. "A pártok tizenkét év alatt eljutottak oda - ez egy óriási fejlemény, ne becsüljük le - hogy csak egységben tudjuk leváltani Orbán Viktort" - mondta még.

A tervezet kampányösszeg harmadát sikerült összegyűjtenie a pártoktól eddig, de ezzel elégedetlen, szerinte a pártok a teljes összeget is lefedhették volna a saját, megtakarított összegeikből. "Így most nekünk kell kalapolni" - jegyezte meg.

Úgy látja, sok ember van, aki az ellenzékben a Fidesz győzelméért dolgozik, de tudniuk kell: ő a legnagyobb nyíltsággal fog erről beszélni, ha elsüllyesztik az ellenzék hajóját. "Nincs olyan ember, aki ezt elviheti szárazon" – tette hozzá Márki-Zay Péter, aki szerint az is Orbán Viktort tartja hatalmon, aki akadályozza az általa vezetett hetedik ellenzéki frakció megalakulását.

A műsorban feltett kérdésre nem nevezett meg senkit sem azok közül, akiket árulónak tart. Elmondása szerint azok közül, akikre gondolt, valakivel már beszélt is, másnak a sajtón keresztül üzen, és van olyan is, akivel nem törődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×