Nyitókép: Fürjes Balázs/Facebook

Egyszülős családokat segítő központ nyílik Budán

Infostart
2021. december 22. 10:33
A belső átépítés megkezdődött, nyitás tavasszal – fogalmaz Fürjes Balázs a Facebook-oldalán.

Tavasszal egyszülős családokat segítő központot hoznak létre a 12. kerületben, a Déli pályaudvar szomszédságában. Fürjes Balázs megfogalmazása szerint egy tágas, barátságos, közel 200 négyzetméteres tér szolgálja majd az egyedülálló szülőket és gyermekeiket.

„A belső átépítés megkezdődött nyitás tavasszal!” – teszi hozzá a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár, aki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszterrel közösen javasolta a kormánynak, hogy biztosítsa a központ felállításának költségeit.

A budai központ a Magyar Jakobinusok terén, a Déli pályaudvar mellett jön létre. Jó tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkezik majd – busszal, villamossal, metróval, sőt, még vonattal is könnyen elérhető lesz. Így a jövőben a Budán élő egyszülős családoknak nem kell majd hosszan a pesti Egyszülős Központhoz utazniuk – emeli ki Fürjes Balázs.

A projekt Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők klubjának elnöke közreműködésével valósul meg.

Az államtitkár hozzáteszi, egy világos, szellős, közvetlenül az utcáról nyíló segítő központ születik:

  • Hangulatos kávézóval és rendezvénytérrel, amely akár 50 fő befogadására is alkalmas lesz. Egy része akár közösségi irodaként, vagy kisebb foglalkozások megtartására is leválasztható.
  • Baba-mama szobával és gyermekfelügyeletet biztosító játszóházzal, ahol minden kisgyermek megtalálhatja a számára kedves játékot: alábújó kuckó, játékfal, különböző mászóelemek, csúszda és labdatenger egyaránt lesznek. A gyermekfelügyelet hatalmas segítség az egyedülálló szülőknek!
  • Sokféle szolgáltatás és gyakorlati segítség is elérhető lesz az egyszülős családok számára: gyermekprogramok, állásbörzék, jogi és pszichológiai tanácsadás, előadások és korrepetálás a gyermekeknek – a legtöbb ingyenesen vagy minimális térítés mellett vehető majd igénybe!
  • A természetes anyagok használata, a sok faburkolat és parketta, a hangsúlyos piros szín pedig barátságos hangulatot teremtenek.
  • A szomszédos, nagy parkokban: a Városmajorban és a Vérmezőn szabadtéri programok és családi napok szerveződhetnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fürjes Balázs
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást