Nyitókép: Bodie45/Getty Images

Ököllel verte szét a mentősök mintavevő autóját egy vírustagadó

Infostart
2021. december 17. 08:58
Az eset hatalmas felháborodást keltett a bajtársi közösségben.

A világ legostobább feltételezése, hogy az Országos Mentőszolgálatnál önkéntesen szolgáló egyetemisták azért mennek mintát venni a Covid-gyanús betegekhez, mert előre megfertőzött tesztekkel szeretnék fenntartani a koronavírus-járvány látszatát – olvasható a mentőszolgálat péntek reggeli Facebook-bejegyzésében. Mégis ezt feltételezte az a Somogy megyei férfi, aki agresszíven támadt csütörtökön két fiatal mintavevő önkéntesükre Tabon – teszik hozzá.

A vírusszkeptikus férfi az utcán lépett oda a védőruhába öltözött fiatalokhoz és azt követelte, hogy adják át neki a levett mintákat. Erre nem került sor, ezért rájuk támadt. Az egyetemistáknak végül a szolgálati autó nyújtott menedéket, amit a férfi percekig ordítva püfölt ököllel. Miután nem tudta megszerezni a mintákat, saját autójába ülve távozott a helyszínről. Az eset hatalmas felháborodást keltett a bajtársi közösségben – olvasható a posztban.

A rendőrök hamar beazonosították, megtalálták és eljárást indítottak a férfival szemben. A mentőszolgálat köszöni a rendőrség hatékony segítségét és a mintavételezésben résztvevők áldozatos munkáját.