Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A határvédelemről is tárgyalt Orbán Viktor a lett elnökkel

Infostart / MTI
2021. december 8. 14:34
A miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Egils Levitset.

Orbán Viktor Lettország köztársasági elnökét biztosította Magyarország támogatásáról az illegális migráció elleni küzdelemben – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Egils Levits a diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. és újrafelvételének 30. évfordulója alkalmából Áder János államfő meghívására érkezett Budapestre.

Orbán Viktor és a lett elnök megbeszélésén az Európai Unió és a NATO előtt álló kihívásokról, a kétoldalú gazdasági kapcsolatok valamint a tudományos együttműködés erősítéséről volt szó.

Budapest, 2021. december 8. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Egils Levits lett államfőt (b) a Karmelita kolostorban 2021. december 8-án. A kormányfő mellett Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A tárgyaláson kiemelték az EU külső határvédelmének fontosságát, és azt, hogy Brüsszel ehhez nyújtson a tagállamoknak megfelelő anyagi segítséget – ismertette Havasi Bertalan.