Nyitókép: bizoo_n/Getty Images

Elnézte a sztrádakihajtót, a menetiránnyal szemben távozott – videó

Infostart
2021. október 7. 05:40
A Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája múlt szerdán rögzítette a veszélyes manővert az M1-es komáromi szakaszán.

A felvételen jól lárható, ahogyan a kombi autó sofőrje hezitál, hogy lehajtson-e a pályáról, majd kicsit továbbhajt és meglehetősen veszélyes módon végül az autópályára felhajtó ágon, vagyis szemben a forgalommal hagyja el az M1-est. Teszi ezt annak ellenére, hogy minden forgalomtechnikai jelzés (záróvonal, forgalom elől elzárt terület) és maga a felhajtóág vonalvezetése is úgy van kialakítva, hogy az autósok ne használják azt ilyen módon – emeli ki Instagram oldalán a Magyar Közút.

A manőver azért is veszélyes, mert aki a felhajtó ágon szabályosan közlekedik, az igyekszik minél hamarabb felvenni a tempót, hogy be tudjon sorolni a pályára, következésképp gyorsabban halad annál, hogy el tudjon kerülni egy ütközést a váratlanul felbukkanó szembejövő járművel.

Szerencsére baleset nem történt, de pont az ilyen esetek miatt kérik az autósokat, hogy tartsák az irányt, ha eltévesztenek egy fel- vagy lehajtó ágat, ne pánikoljanak, nyugodtan hajtsanak tovább, rövid időn belül lesz lehetőségük szabályosan és biztonságosan elhagyni a pályát.