Nyitókép: Pixabay

Hosszas tortúra után jutott hozzá 25 milliós kártérítéséhez Renner Erika

Infostart
2021. október 6. 08:27
A lúgos orvos apja korábban nem a nőnek, hanem a bírósági végrehajtónak utalta át az összeget.

Több mint négy hónappal azután, hogy a Fővárosi Ítélőtábla június 1-jén jogerősen helybenhagyta a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében született elsőfokú ítéletet, Renner Erika számlájára kedden átutalták a 25 millió forintot és a több mint 500 ezer forintos perköltséget – írja a Telex.

A döntés alapján az összeget az iratok kézhez vételétől számított 15 napon belül kellett volna megkapnia a nőnek, a határidő július 27-én járt le, de mivel a Bene Krisztián apja Renner Erika számlája helyett valamiért a végrehajtónak utalta az összeget, az áldozatnak kellett futnia a pénze után. Ezután a nőnek kellett intézkednie, hogy hozzájusson az összeghez, a procedúra pedig további heteket vett igénybe – teszik hozzá.

Ismeretes, Bene Krisztián 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította, és maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját összesen hatszor ítélték el. 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetést kapott, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

Renner Erika a lapnak nyilatkozva azt mondta, nem érez elégtételt, úgy gondolja, hogy ez a pénz járt neki. Arról is beszélt, hogy az elmúlt nyolc évben sokszor mellékszereplőnek érezte magát, akit „csak ide-oda lökdösnek a rendszerben”, holott szerinte az ilyen eljárásoknak akadályok nélkül kellene haladniuk.