Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Felpörgetnék a hátrányos településen élők oltását

Infostart
2021. október 6. 15:38
A Belügyminisztérium is részt vesz a programban.

Az ország legszegényebb települései közül a programba bevont 118 helyszínből eddig 14 helyen jártak a Magyar Honvédség oltóbuszai – közölte a Magyar Nemzettel a Belügyminisztérium Miniszterelnöki Biztosi Titkársága.

A honvédségi oltóbuszok mellett hamarosan a BM munkatársai is részt fognak venni a hátrányos településen élők oltásában. A program előkészítés alatt áll, felkészülnek az egydózisú Janssen-vakcinák használatára és tárolására, és zajlik a szakmai csapat bővítése, az adminisztrációs felkészítés.

A területeken nagy a félelem, illetve sok tévhit kering a koronavírus-járvány elleni vakcinákról, amelyeket nem könnyű feloldani. A felzárkózó településeken létrehozott jelenléti pontok munkatársai tájékoztatják a helyieket a vakcinákról, és a regisztrációban is segítenek.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ beszámolója szerint a mobil oltóbuszállomásokon 16 megye több mint 130 településén 51 ezernél több adag oltóanyagot adtak be azoknak, akiknek nehézségekbe ütközött volna valamelyik nagyobb oltópont elérése.