Nyitókép: MTI/EPA/Antonio Bat

Ritka, de előfordul, hogy a harmadik oltás után sincs antitest

Infostart
2021. szeptember 29. 14:26
A jelenlegi közel kétszerese is lehet majd a napi új koronavírusos esetek száma a negyedik hullámban.

A szerdai adatok szerint az elmúlt 24 órában Magyarországon 546 új fertőzött került a nyilvántartásba, és 6 halálos áldozatot követelt a járvány. Rusvai Miklós víruskutató szerint gyorsulni fog a járvány terjedése, és októberben napi ezer fölötti számok is lehetnek. A számok emelkedéséhez a hűvösebb időjárás is hozzájárulhat, olyankor amúgy is előtérbe kerülnek a légzőszervi megbetegedések - mondta az ATV Start című műsorában.

Beszélt arról is, hogy többet kellene tesztelni. Meglátása szerint nem jó a tesztelési gyakorlat Magyarországon, az orvosok valamilyen okból ódzkodnak a teszteltetéstől, pedig jó lenne visszahozni a „kiszállós” rendszert, ami lehetővé tette, hogy házhoz menjenek a tesztelők.

Egyre több eset kerül elő, ahol a harmadik oltás után sincs antitest a beteg szervezetében, azonban a szakértő szerint ez nagyon ritka, ez elenyésző kisebbség.

Úgy véli, a maszkviselés mostani kötelezővé tétele csak az ellenzők számát növelné, de később a számok meg fogják győzni a kétkedőket - ez szerinte október első felében bekövetkezhet.

Az elmúlt napok adatai egyébként:

  • szerda (keddi adatok) 546
  • kedd (hétfői adatok) 265
  • hétfő (péntek-szombat-vasárnapi adatok) 1183
  • péntek 531
  • csütörtök 526