Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Teljesen átalakul a Normafa és környéke

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2021. szeptember 4. 10:13
Újabb fejezetéhez érkezett a Normafa megújítása: új helyre került a 21-es busz végállomása és a buszforduló – mondta Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere.

A 21-es és a 21A buszok végállomását, amely éppen a futóút végénél volt, és a hetvenes években épült sofőrpihenőt elköltöztetik a természetvédelmi területtől távolabb, illetve meghosszabbítják a futóutat, illetve a gyalogösvényt majdnem egy fél kilométerrel a Normafa úti bejáratig – tudta meg az InfoRádió a kerület polgármesterétől.

Két új pihenőt alakítottak ki, az egyiket a KFKI bejáratánál, a másikat a csillebérci ifjúsági tábor bejáratánál, itt állnak majd meg a buszok, és várják az indítást. A síház is környékét teszik most rendbe, a buszfordulót, a parkolót megszüntetik, az aszfaltot feltörik, füvet, fákat, bokrokat telepítenek a helyére. Ide kerülnek át a híres rétesező és lángossütő bódék.

Az autóval érkezők a Konkoly Thege út felső szakaszát zárták le és ott alakítottak ki egy új parkolót. Ezt már átadták, és szemben a belvárosi fizetős parkolással, ez munkanapon ingyenes, de hétvégén fizetni kell.

"A Normafa rendbetételét szeretném, ha ennek az önkormányzati ciklusnak a végére be tudnánk fejezni" – mondta Pokorni Zoltán. A síház felújítása télen indul el majd, és

két nagy program van még: az egyik a Libegő felújítása, a tervek elkészültek, jogi és pénzügyi munka van hátra, a másik a fogaskerekű meghosszabbítása a Normafáig, illetve a másik irányban a Széll Kálmán térre futnának be.

"Ha ezeket a cikluson túlnyúló fejlesztéseket meg tudjuk csinálni, akkor dőlhetünk hátra, és mondhatjuk el, hogy elkészültünk a munkával" – mondta a polgármester.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Teljesen átalakul a Normafa és környéke – Pokorni Zoltán
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást