Nyitókép: Vérlovagok - Blood Bikes Hungary/YouTube

Hasznos tanácsok esőben motorozásról a monszunzivatarban éjszaka száguldó vérlovagtól – videó

Infostart
2021. szeptember 2. 05:20
Szerencse volt, hogy ezúttal csupán Budapesten belül kellett egy vérkészítményt leszállítani.

A Vérlovagok legújabb videójában egy különleges éjszakai „száguldást” kísérhetünk nyomon a szakadó esőben. Mint az a felvételen elhangzik, szerencsére csak Budapesten belül szólt a riasztás, egy szülő kismamának kellett valamilyen vérkészítményt célba juttatnia a motoros szakembernek a Karolnia úti Országos Vérellátó Szolgálat központjából a Dél-pesti Centrumkórházba.

Az este 11-kor kezdődött „kaland” egyik legfőbb nehézségét az éppen leszakadó zivatar, illetve az amiatt jégszerűen csúszóssá váló utak jelentették. „Gyorsváltó ide vagy oda, úgy megcsúszott a hátsó gumi a vizes úton, mint a szél” – hangzott is el az út első pillanataiban. A sürgősségi vonulás másik „pikantériáját” kezdetben az adta, hogy vérlovagunk nem viselt esőálló ruházatot, miután, amikor nyeregbe pattant, még nem esett, csak „vakuztak”.

Végül a Karolina úton volt néhány perc, hogy magára rángassa, ami szerencsésnek mondható, hiszen folytatva az utat már a vérkészítménnyel, elképesztő mód rákezdett a monszunszerű eső. „Szó szerint, esőruhán és cordurán (motoros ruha) keresztül fáj, annyira ömlik.” Ráadásul a nagy esőben a közlekedést segítő okostelefon kijelzője is megbolondult, így a térkép hol elment, hol nem.

A szakember azt is megjegyezte, hiába a riasztás, óvatosnak kell maradnia, és nem lehet túlzottan erőszakos a többi járművel szemben sem, mert az időjárási viszontagságokban neki is talpon kell tudnia maradnia.

„Letépi a lábamat a lábtartóról a víz, olyanokat ver föl a víz”

– érzékeltette a nézővel a körülményeket.

A teljes vonulás, amely során több hasznos tanács is elhangzik az esős időben történő motorozással kapcsolatban, alább látható: