Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

A tengerpartok világával kecsegtető strand nyílik a Lágymányosi-öbölnél

Infostart
2021. július 1. 07:22
A SHO Beach BudaPart a főváros egyetlen szabad vízi strandja lesz.

Július 3-án nyílik Budapest egyetlen szabad vízi strandja, a SHO Beach BudaPart. A Lágymányosi-öbölnél lévő strand nem olyan lesz, mint amilyennek például a Római-parton lehet megismerni a Duna-partot: mint a We Love Budapest írja, homokos parttal, a szándék szerint a tengerpartok világát idézve várja majd a strandolókat.

A nyári szezonban számos programmal készülnek a szervezők: lesznek kulturális estek, gasztronómiai események, bor- és pálinkakóstolók, valamint sportközvetítések is.

Ami a belépőket illeti, a teljes árú jegy hétfőtől csütörtökig 3200 forintba, péntektől vasárnapig 4000 forintba fognak kerülni. A budapartiaknak, a diákoknak és a 65 éven felettieknek hétköznap 2300, hétvégén 2800 forint lesz, míg háromtól tizenkét éves korig a gyerekjegy hétköznap 1600, hétvégén 2000 forint. Délután négy óra után hétköznap 1700 forintért, hétvégén 2200 forintért lesz látogatható a strand. A három év alattiaknak a belépés ingyenes, és zárás előtt fél órával is ingyen mehetnek a kései fürdőzés szerelmesei a strandra.

Az Index megjegyzi, aminek nem mindenki fog örülni, hogy kutyát nem lehet vinni a strandra, legyen a házi kedvence bármilyen szobatiszta vagy jól nevelt.