eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A felújítás alatt álló Lánchíd 2021. május 20-án. A kivitelező A-Híd Zrt. április 16-án átvette a teljes munkaterületet, megkezdődött a felújítás. A közúti forgalom elől várhatóan június közepén zárják le a hidat.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb lezárások jönnek a Lánchíd felújítása miatt

A Lánchíd-felújítás előkészítésének része a függesztett állványzat építése, amely miatt június 3-án, 4-én és 5-én éjszaka lezárják a Budai alsó rakpartot a Döbrentei tér és a Halász utca között – közölte a BKK.

Egyre több a felújítást előkészítő munka a Lánchídon és környezetében. Május közepén kezdődött a Duna fém- és lőszermentesítése, majd a pesti oldalon hamarosan felállítandó toronydaru alapozásán dolgoztak a szakemberek. Közben folyamatosan és ütemezetten épül a Lánchíd függesztett állványzata: a pesti nyílásnál lévőt kedden hivatalosan is üzembe helyezték, és már szerelik a budai hídnyílás függesztett állványzatát is.

Az állvány Budai alsó rakpartot érintő szakaszát június 3. és 5. között állítja össze a kivitelező A-Híd Zrt., így a Döbrentei tér (Erzsébet híd) és a Halász utca között június 3-án, 4-én és 5-én (csütörtökön, pénteken és szombaton) 22 órától hajnali 6 óráig lezárásra kell számítani. Erre azért van szükség, mert az útpálya fölött biztonságosan állványt építeni csak úgy lehet, ha ott közben nem közlekedik senki.

A teljes alsó függesztett állványzat építése április közepén kezdődött, és a Lánchíd június 16-i lezárására fejeződik be, a felülete 6550 négyzetméter lesz. A mintegy 105 tonnányi alumíniumszerkezetet, valamint a többi tartozékot is kézzel kellett a helyére vinni és beszerelni.

A kivitelező A-Híd Zrt. április 16-án vette át a teljes munkaterületet. Ezzel egy időben a pesti oldalon lezárta a gyalogos-aluljárót, a budait ugyanakkor június 16-ig nyitva tartja, és addig a közúti forgalom, így a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszjáratok is zavartalanul közlekednek a Lánchídon. A Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – ingyenesen lehet utazni a híd teljes lezárásáig.

A közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a gyalogosjárdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig munkaterületek maradnak. A kivitelezési munkák előreláthatóan 2023 augusztusában fejeződnek be, ezután kezdődhet a műszaki átadás-átvételi eljárás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×