eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Fürdőzők a Balatonban Balatonlellénél 2020. július 10-én.
Nyitókép: Mohai Balázs

Tisztázták, kell-e védettségi igazolvány a fizetős strandokra

A járvány miatt a strandok üzemeltetői több ajánlást is megfogalmaztak a fürdőzők számára.

A járványügyi szabályok szerint míg a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, addig a balatoni strandok a plasztikkártya nélkül is látogathatóak lesznek idén nyáron - de lehetnek extra szabályok.

„Az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, illetve a strandokon 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni” - mondta el Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke az atv.hu összeállítása szerint.

A vendéglátósok nagy része csak teraszt alakít ki idén, így elkerülhető lesz, hogy ellenőrizni kelljen a vendégek védettségi kártyáját. A legtöbb helyen a felszolgálók nagy része már beoltatta magát.

A legtöbb fizetős strandon egyelőre még nem kell belépőjegyet fizetni – a hivatalos szezon június 12-én indul.

A víz egyébként hidegecske még, 16-19 fokos az Időkép – településekre lebontott – adatai szerint. A napsütéses időjárásra ugyanakkor a következő napokban alig lehet panasz.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×