eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Oltásához előkészített, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a fővárosi Honvédkórház oltópontján 2021. április 13-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Rusvai Miklós: nincs akadálya a 12–15 évesek beoltásának

Több szomszédos országban már jelentkezhet ez a korosztály is a vaknciáért.

Már nincs akadálya a 12–15 évesek beoltásának Magyarországon. Az engedélyeztetési folyamat a végénél tart, tehát szakmai szempontból nincs ok a várakozásra – mondta a Magyar Nemzetnek Rusvai Miklós víruskutató.

Az Európai Gyógyszerügynökség pénteken ajánlást adott ki arról, hogy a 12-15 éves korosztályt is lehet már oltani. Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján elmondta: Magyarországon egyelőre vizsgálják, hogy alkalmazzák-e a védőoltást ebben a korosztályban, és ha igen, mikor; erről az operatív törzs dönt.

Több uniós országban már döntöttek az oltások kiterjesztéséről. Horvátországban múlt szombattól, Romániában szerdától adják a 12 évet betöltött kiskorúaknak a Pfizer által gyártott vakcinát, és hamarosan Szlovéniában, Franciaországban és Ausztriában is jelentkezhetnek a 12 év felettiek.

A Pfizer vakcinájából az elmúlt hetekben ebben a korosztályban 600 ezer adagot oltottak el az Egyesült Államokban és Kanadában anélkül, hogy aggályok merültek volna fel biztonságosságát illetően.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×