Nyitókép: Facebook/Szanyi Tibor

ISZOMM: elérhető a parlamenti küszöb

Infostart
2021. június 3. 11:42
Két közvélemény-kutató adatai is erre utalnak.

A jelenleg 0-1 százalékon álló, szocializmust hirdető párt, amelynek miniszterelnök-jelöltje Szanyi Tibor, a jó politizálással akár az 5 százalékot is elérheti a következő parlamenti választáson - írja a Nézőpont Intézet anyaga.

Az Igen Szolidaritás szervezeti igazgatója, Székely Sándor független országgyűlési képviselő által megrendelt kutatásból kiderül, hogy a magyarok nincsenek megelégedve a kapitalizmussal, olyannyira, hogy szívesen vennék, ha valamilyen más rendszerben élhetnének. Az ISZOMM-ról kiderült, hogy támogatói főleg a 10 ezer főnél kisebb településeken vannak, ahol a rendszerváltás vesztesei és azok gyermekei, unokái élnek. Leginkább a 40 évnél fiatalabbak fontolgatják, hogy a pártra szavazzanak.

Hasonló következtetésekre jutott a Publicus közvéleménykutató intézet is. Májusi mérésük szerint a magyar választópolgárok 40 százaléka élne inkább korszerűsített szocializmusban, s 51 százalékuk támogatja a párt egyik fő törekvését, a havi nettó 250 ezer forintos minimálbért. A 2022-es választásokon a szavazásra jogosultak 5 százaléka adná voksát az ISZOMM-ra.