Nyitókép: Police.hu

Kiraboltak egy pénzszállító autót Nyíregyházán

Infostart
2021. május 25. 16:07
Megtámadták egy banki páncélautó sofőrjét a település örökösföldi városrészén, a rablók ismeretlen összeggel távoztak. A rendőrség nagy erőkkel keresi az egyelőre ismeretlen elkövetőket.

A rendőrség tájékoztatása szerint déli 12 óra 38 perckor érkezett bejelentés, amely szerint Nyíregyházán az egyik pénzszállító cég alkalmazottját megtámadták, bántalmazták és a nála lévő pénzt elvitték. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, és jelenleg is nagy erőkkel keresik az eddig ismeretlen tetteseket – fogalmazott az InfoRádiónak Gál Attila, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr Főkapitányság szóvivője.

Az Index úgy értesült, hogy a nyíregyházi Fazekas János téren a Takarékbank mögötti udvarban egy fémtárggyal leütötték egy pénzszállító sofőrjét, majd a tettesek, akik valószínűleg hárman voltak, pénzt vittek magukkal a járműből.

A Szon.hu megyei hírportál szemtanúkat is megszólaltatott. Egy férfi éppen a boltból tartott hazafelé, amikor meglátta a tömeget. „Azt hallottam, hogy a pénzszállító embere éppen az automatához tartott a pénzzel, amikor hátulról a fejéhez szorítottak egy kemény tárgyat. Megparancsolták neki, hogy nyissa ki a zsákot, de úgy, hogy a festékpatron ne robbanjon fel. Elvették a fegyverét és a pénzt – azt hallottuk, több tízmillió forintot –, majd leütötték és elmenekültek” – mesélte.

Egy másik nyilatkozó szerint a férfi, akit megtámadtak, az útpadkán ült, miközben a rendőrökkel beszélt. „Teljesen le volt izzadva, látszott rajta, hogy megviselték a történtek. El is vitte a mentő” – idézte fel.

Az Index úgy tudja, az egyik vagyonőr hosszabb időre a járműben ragadt a támadás után.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kiraboltak egy pénzszállító autót Nyíregyházán
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást