Nyitókép: siofok.hu

Lezárják Siófok legismertebb utcáját

Infostart
2021. május 20. 05:20
Szabad sáv reggel és délután, estétől senki sem közlekedhet a Petőfi sétányon autóval.

Életbe lépett Siófokon a közterületi behajtási rendelet, amely szabályozza a Petőfi sétány közlekedését, és a célja a gyalogosok, az üdülővendégek védelme, a balesetek elkerülése.

A sétány területére behajtani kizárólag engedély birtokában lehet. A sétányon üzemelő vállalkozások áruszállításának segítése érdekében az önkormányzat két „szabad sávot” is kijelölt, e szerint a sétányra bárki behajthat reggel 6 és 9 óra között, valamint 13 és 16 óra között. A két idősávon kívüli időszakban kizárólag engedéllyel lehet a sétányon közlekedni vagy gépjárművel tartózkodni.

Mivel a sétányon az „élet” igazából az esti órákban indul, ezért este 8 és reggel 6 óra között senki nem közlekedhet ott gépjárművel.

Ha valaki a behajtási tilalmat megszegi, az szabályszegésnek minősül, a rendőrség, illetve a közterület-felügyelő mérlegelési lehetőség nélkül helyszíni bírságot szab ki, vagy közigazgatási eljárást kezdeményez a gépjármű vezetőjével, vagy üzembentartójával szemben. A szabályszegés bírságtétele a vonatkozó jogszabályok szerint 30 ezer forint.