Nyitókép: Market Építő/Molnár Péter/Facebook

Így fest a csaknem félig kész Mol-torony – képek

Infostart
2021. május 7. 16:41
Mostanra elérte a 48 százalékos készültséget a Mol Campus. Az irodaházat a Market Építő építi, és most számos fotó készült róla.

Még 2018 őszén tették le a Mol Campus alapkövét, amivel elkezdődött a 120 méter magasra tervezett irodaház építése, a munkák befejeztével a cég a mostani 11 épületéből egy bruttó 83 ezer négyzetméteres irodaházba költözik.

Market Építő/Molnár Péter

Az elmúlt időszakban több fontos mozzanat is megvalósult a Mol székházának építése során – idézi a Portfolio a Market Építő Facebook-bejegyzését. Egyrészt megtörtént a torony és pódium épületrészek összekötése, folyamatban van a pódiumot fedő acélszerkezet szerelése, valamint a torony 28. emelet feletti födémje teljesen elkészült és már elkezdődött a 29. emelet függőleges szerkezeteinek kivitelezése.

Market Építő/Molnár Péter

Másrészt az első számú toronydaru elérte legmagasabb pontját, jelenlegi horogmagassága 165 méteren van és a toronyépületen az elemes homlokzat szerelése már a 19. emeleten tart. A szakági és szakipari munkákat a pincétől a 21. emeletig végezte el a kivitelező.

Market Építő/Molnár Péter
Market Építő/Molnár Péter
Market Építő/Molnár Péter