Nyitókép: Forrás: Kovács Bálint, Ovádi Péter/Facebook

Több mint 260 ezren mondtak véleményt az állatvédelemről – videó

Infostart / InfoRádió - Rezsek Győző
2021. március 12. 12:57
Lezárult az online párbeszéd, összesítették a válaszokat.

Ovádi Péter miniszteri biztos tájékoztatása szerint több mint 260 ezer ember töltötte ki az állatvédelmi online párbeszédet, és mondta el véleményét 13 kérdésben az állatvédelem és a felelős állattartás területéről, mintegy megerősítve azt is, hogy nem pusztán egy szlogen, hogy „közös ügyünk az állatvédelem”.

A kitöltők válaszai alapján az egyetértési pontok között szerepel a civil szervezetek támogatása, a felelős kisállattartására való figyelemfelhívás (már gyermekkorban), valamint az országos ivartalanítási program kiterjesztése is – sorolta a politikus. Ugyanakkor a jogszabályi környezet változtatásának szükségességéről is egyértelmű véleményt mondtak az emberek.

Két ütközőpontot is azonosítani tudtak:

  • nagyon magas volt az igenek aránya a cirkuszi vadállatok szerepeltetésének betiltása, illetve
  • a különféle pirotechnikai eszközök engedélyének megreformálása ügyében.

Ovádi Péter az InfoRádió érdeklődésére hozzátette, a megismert eredményeket mielőbb integrálni fogják a készülő Nemzeti Állatvédelmi Programba, amelyek bizonyos elemei már rövid távon is megvalósulhatnak. Minderről folyamatos tájékoztatást ígért a lakosság részére.

Az állatvédelemért felelős miniszteri biztos a szabályok betartásának elérésével kapcsolatban végezetül külön kiemelte a szemléletformálást és a felelős állattartásra való felhívást, amely missziót az Állatorvostudományi Egyetemen belül az Állatvédelmi Központ fogja ellátni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Állatvédelem - Ovádi Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást