Nyitókép: Facebook/Kásler Miklós

Kásler Miklós újabb mérföldkőről számolt be

InfoRádió / MTI
2021. március 12. 11:23
A látványtervek alapján megújul többek között a törökbálinti tüdőkórház főépülete, és több új épülettel is gazdagabb lesz a magyar egészségügy.

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Egészséges Budapest Program, amelynek keretében 250 milliárd Ft-ból újulnak meg a központi régió kórházai - mondta Kásler Miklós miniszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A miniszter elmondta: az elkészült tervek alapján számos új kórházi épület jön létre, illetve a meglévő ingatlanokat felújítjuk és modernizáljuk.

A megvalósuló építészeti beruházások a kórházi infrastruktúrafejlesztés legszélesebb körét fedik le, ahol egyszerre érvényesülnek majd az eredeti állapot megóvására irányuló műemlékvédelmi, illetve a legkorszerűbb betegellátási funkciókat szem előtt tartó felújítási szempontok is - hangsúlyozta a tárcavezető.

Kásler Miklós megerősítette: az Egészséges Budapest Program fejlesztései a járvány elleni védekezés közepette sem álltak le.

A miniszter a videó végén kiemelte: orvosminiszterként elkötelezett a világszínvonalú magyar egészségügy megújítása és valamennyi honfitársunk számára a gyógyulás legjobb feltételit garantáló infrastruktúra fejlesztése mellett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kásler Miklós
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást