Nyitókép: Földi Imre

Infarktussal parkolt szabálytalanul, megbüntették, nem hagyta annyiban

Infostart
2021. február 26. 14:53
Egy 74 éves asszony megpróbáltatásai igazán szinte csak akkor kezdődtek, amikor túl volt az életveszélyen.

Egy 74 éves asszony különleges története jelent meg a Blikk online oldalán.

A nő január 22-én éppen orvosához tartott autóval, amikor mellkasi szúrást érzett, zsibbadt a karja, és úgy érezte, kést vágtak a hátába; minden erejét összeszedve megállt egy kereszteződés után, hogy mentse a mellette ülő, fogyatékkal élő fiát és a többi autós életét.

A furán megállított autóhoz hamarosan mentőt hívtak, s míg az életét mentették, a közteresek 15 ezer forintra megbüntették, mert parkoláskor nem tartotta be a saroktól számított 5 métert.

A nő megérti, hogy meg kellett büntetni, hisz nem tudhatták, hogy mi történt vele, ám az események feltárása után sem engedték el a büntetését,

mindenféle adminisztratív cselekményekre kényszerült, például háziorvosi igazolást, zárójelentést és egy kérvényt is elő kell állítania, ám még ezek után is ki akarják fizettetni vele a bírságot.

Az infarktusos nő nem hagyta annyiban, a bírságolók feletteséhez fordult, még azt is kérte, hogy hallgassák vissza a "perdöntő" segélykérő telefonhívást, de erre nem volt lehetősége, hiába intézkedett még arról is, hogy autóját elvigyék a helyszínről, amint erre képes volt.

Az ügyben a Blikk a VI. kerületi köztereseknél érdeklődött a történtek iránt, ott azt közölték, a rendőrség gyakorolhat méltányosságot, a közteresek nem mérlegelhetnek, így viszont az nem világos, miért kérték be tőle a paksamétát.

Kovács Kázmér szakjogász is elmondta a véleményét a lapnak, szerinte is figyelembe kell venni büntetéskor a körülményeket;

objektív felelősségi körbe a sebességtúllépés, a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása, a súlyos KRESZ-szabálysértés tartozik, de a szabálytalan parkolás nem.