Nyitókép: Index/Indavideo

Felkavaró videó: agyonlövéssel fenyegette a kutyasétáltatót a feldühödött vadőr

Infostart
2021. február 24. 11:08
A durva incidens a Tolna megyei Iregszemcse határában történt.

A rendőrség az Indexnek megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben, de későbbre ígértek részletes tájékoztatást. Az alábbi, rejtett kamerás felvételt a sértett egyik ismerőse küldte el a szerkesztőségükbe.

Iregszemcse határában sétáltatta agarát egy férfi, amikor odalépett hozzá egy gyanakvó mezőőr. A vadőr – puskájával a kezében – többször is megfenyegette a kutyást, hogy agyonlövi, amennyiben nem köti ki az állatot. Ezt követően azt kérte számon, hogy a védett területen akart-e vadat hajtani. A kutya ijedt gazdája visszakozott, hogy ő csak sétáltatja az állatot. A vadőr ezután sem tágított, és újra megfenyegette:

„Agyonlőlek a kutyáddal együtt!”

Hiába visszakozott a kutya gazdája, hogy nem vadászni akarnak. A vadőr megtöltötte a puskát, hátrébb állt, és azt kérdezgette, hogy hol a csomag, amit megfogatott a kutyával. A férfi elmagyarázta, hogy kedvence azért zihál, mert melege van, majd továbbálltak. Természetesen a vadőré volt az utolsó szó, aki azzal búcsúzott:

„Legközelebb nem úszod meg ennyivel.

A kutyasétáltató férfi a Tamási Rendőrkapitányságon tett feljelentést.

Az Index megjegyzi: az agár végig hangosan zihált a felvételen, ami az általuk megkérdezett kutyaoktató szerint valóban csak azzal magyarázható, ha az állat hajtott valamit.