Nyitókép: forrás: obuda.hu

Ilyen lesz Óbuda megújuló kapuja – látványtervek

Infostart
2021. február 15. 17:34
A III. kerületi önkormányzat közzétette a Szentlélek tér felújításával kapcsolatos látványterveit. Az átalakítás már elkezdődött, a fejlesztés két ütemben valósul meg.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat célja, hogy a harmadik kerület egyik legnagyobb forgalmú csomópontja, a Szentlélek tér és környéke igazi találkozóponttá váljon. A beérkezett pályázatokat elbírálták, a nyertes látványterveket már láthatjuk is – írja az önkormányzat honlapja.

A kerületvezetés 2020. augusztus végén pályázati felhívást tett közzé, hogy a lejáró szerződések helyébe új, a mai kor igényeinek megfelelő és a műemléki környezethez illő területhasználati szerződést kössön. Mindezt azért, hogy a mostani állapotot rendezze, a területet az itt naponta megforduló több tízezer ember számára élhetőbbé, szebbé és szolgáltatásaiban vonzóbbá tegye – indokolja döntését az önkormányzat.

Szentlélek tér, látványterv – Forrás: obuda.hu

A pályázatok elbírálása megtörtént, a nyertes pályázóval, a Minőségi Óbudáért Konzorciummal a szerződéskötés utáni következő lépés a kiviteli tervek készítése.

Szentlélek tér, látványterv – Forrás: obuda.hu

Az I. ütemben a pályázat szerint helyet kap grilles reggeliző, kávézó és nemzeti dohánybolt, valamint nyilvános vécé, amely 7–23 óra között lesz nyitva. A tér közepére tervezett épület csak később, a fejlesztés tervezett II. ütemében készülhet el, három éven belül.

Szentlélek tér, látványterv – Forrás: obuda.hu

Hosszú távú célként fogalmazzák meg, hogy közösségi programoknak is otthont adjon Óbuda kapuja, például bringás reggeliknek.

A terület-előkészítési munkálatok és a térrendezés részeként a bódék elbontása már megtörtént.