eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az est egyik fővédnöke beszél a 777 Közösség Egyesület és a 777blog.hu, 777 OFFLINE EXTRA – A torinói lepel című, John P. Jackson amerikai fizikussal, a torinói lepel kutatójával folytatott beszélgetés előtt a budapesti Erkel Színházban 2018. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Böjte Csaba szerint ha az orvosok azt mondják, hogy kell az oltás, akkor kell

"A tanároktól tanuljuk a helyesírást, az építészek tervezik a házunkat, az autószerelők megjavítják az autónkat, az orvosaink, szakembereink pedig hosszú évek óta ezt tanulták, amit most javasolnak, hallgassunk rájuk!" - mondta Böjte Csaba, aki már kigyógyult a fertőzésből.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója már túl van a koronavírus-fertőzésen, de mindenkit arra kér, hogy maga és a társadalom érdekében tartsa be az előírásokat.

"Erdélyben van egy vicces mondás, hogy a székely ember elkapja a koronavírust, jól megrázza és elengedni. Nálam pont fordítva volt, ő kapott el engem, elég jól megrázott, de hál' Istennek, elengedett. Most már jól vagyok, papírom is van róla. Nagyon hirtelen jött, egyik nap elkezdtem a köhögést, harmadik nap már nem tudtam abbahagyni. Gyorsnak tűnt az egész, megfázás nélkül jött össze az egész. Felhívtak Magyarországról, kórházba hoztak, jó három hét alatt sikerült talpra állni" - részletezte, hangsúlyozva, nagyon hálás a magyar egészségügynek magyar adófizető állampolgárként is.

December elején engedték ki a kórházból, akkor azt gondolta, hogy jól van, de mire hazaért, verte a hideg és kellemetlenül érezte magát. Utána még két hétig ült otthon, de mára csak az alvászavar maradt a tünetek közül, nehezen tud elaludni.

A dévai otthon gyermekei, dolgozói közül tavasszal - mint elmondta - senki nem kapta el a vírust, és bár az őszi hullám nagyobb volt, de kórházba sem gondozó, sem gyermek nem került.

"Úgy látszik, én voltam a gyenge láncszem"

- tréfálkozott.

A védekezéssel kapcsolatban közlekedési példát hozott:

"Ahol a hatóság egy csíkot húz az út közepére, ott az ember nem előz. Akkor sem, ha nem jön semmi szembe. Azért, mert a szakember így döntött. Az egészségügyi előírás is ilyen fehér csík, mindenkinek be kell tartania mindent. Nem kell kuruckodni, forradalmárnak lenni" - figyelmeztetett.

Amikor a kórházban feküdt, elgondolkodott azon, mi valójában a betegség.

"Elég sok, egymástól független entitásból áll össze az ember. Utoljára 1981-ben voltam kórházban. Lám, a testem alkotórészei azóta szimbiózisban, békében, szolidaritásban éltek egymással. Az egészség megromlása ennek a hiánya. Aztán a rend egy hónap után helyreáll. Ahogy gyógyultam, erősödtem, elgondolkodtam, hogy ha több trillió sejt békében tud élni, mi miért ne próbálhatnánk meg békében élni ezen a Földön?"

Böjte Csaba az InfoRádiónak beszélt a koronavírus elleni oltás fontosságáról is.

"Két út van a tudósok szerint: az önuralom két hétig, hogy senki nem megy sehova, de

úgy tűnik, nem vagyunk fegyelmezettek,

a másik, hogy elmegyünk és beadatjuk az oltást. Nem az a dolgunk, hogy együtt éljünk ezzel a vírussal. Ha kevesen mennek el oltatni, jön a hatodik-hetedik hullám. A tanároktól tanuljuk a helyesírást, az építészek tervezik a házunkat, az autószerelők megjavítják az autónkat, az orvosaink, szakembereink pedig hosszú évek óta ezt tanulták, amit most javasolnak, hallgassunk rájuk!"

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×