Nyitókép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Müller Cecília: így lehetnek veszélyesek a plázák

Infostart
2020. november 29. 16:03
Az országos tisztifőorvos szerint a következő hetekben még nem lehet számítani a járványügyi görbe laposodására.

Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tisztifőorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt. Müller Cecília azt mondta, hogy a plázákban céltalanul fel-alá járkálni veszélyes, ezért aki teheti, vásároljon az interneten, aki pedig mégis személyesen veszi meg az ajándékokat, otthon találja ki, mit szeretne, hogy tudatosan, a lehető legrövidebb idő alatt el tudja intézni a vásárlást.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a következő hetekben még nem lehet számítani a járványügyi görbe laposodására, ezért nem lazítottak az intézkedéseken – idézi az elhangzottakat a hirado.hu.

Kiemelte: rajtunk is múlik, hogy betartsuk a szabályokat, és ezzel megpróbáljuk a vírus terjedését, a járvány hullámának a magasságát, a nagyságát csökkenteni.

"Reménykedünk, és mindenki teszi a dolgát. Erre kérek mindenkit, hogy ne fáradjunk bele ezeknek a higiénés szabályoknak a betartásába,

mert nagyon sokat tehetünk egymásért, a közösségért, az országért és a karácsonyunkért is" - fejtette ki az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília szerint „a járvány dinamikája egyelőre azt mutatja, hogy még a következő hetekben feltétlenül számítanunk kell hasonló fertőzöttségi adatokra, ezért nem is lazítottak egyelőre az intézkedéseken.