Nyitókép: Pixabay

Újra gyűjtésbe fognak a reformátusok - nem is akármire

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2020. november 18. 18:45
Az oktatási alapból keresztyén intézmények működése válik könnyebbé.

Indul a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap idei adománygyűjtése - mondta az InfoRádiónak Ábrám Tibor, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi alelnöke.

Az alapot még 2009-ben hozták létre, és minden évben adománygyűjtéssel töltik fel az alapot, és a hazai egyház ugyanannyi erőforrással járul hozzá, mint amennyi az adománygyűjtés során összegyűlik, a kedvezményezett pedig minden évben más és más.

"Érdekesség az, hogy az elmúlt évben egy szíriai, damaszkuszban működő keresztyén, protestáns általános iskola felújítását támogattuk. Ebben az évben visszatérünk a Kárpát-medencébe: Felvidéken a vajáni magyar tannyelvű református alapiskola belső felújítása az egyik kedvezményezett, Kárpátalján pedig négy iskola kap általános működésre" - részletezte Ábrám Tibor.

Ezen kívül kap még pénzt a szatmárnémeti református gimnázium digitális infrastruktúrára, Sepsiszentgyörgyön pedig egy általános iskola és kollégium berendezése válhat könnyebbé.

Költségvetést nem fognak kérni, arányosítottan elosztják a pénzt.

Tavaly az összeg meghaladta a 20+20 millió forintot, idén viszont a járványhelyzet miatt kevesebb pénzre számítanak, mert korábban az utcai megszólításos gyűjtés módszere nagyon bevált, idén viszont ez nem igazán volt lehetséges.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Református Oktatási Alap adománygyűjtése - Ábrám Tibor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást