Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Megerősítette a TEK az osztrák-magyar határ védelmét

InfoRádió
2020. november 3. 13:08
Kontrát Károly belügyi államtitkár napirend előtt az Országgyűlésben beszélt a részletekről az ausztriai, négy civil halálát és 17 ember sérülését okozó lövöldözés után.

A Terrorelhárítási Központ megerősítette az osztrák-magyar határ védelmét, a magyar hatóságok együttműködnek az osztrákokkal a bécsi terrortámadás felderítésében – mondta Kontrát Károly. Együttérzését és részvétét fejezte ki Ausztria népének és a bécsi merénylet áldozatai hozzátartozóinak. Úgy értékelt: Európa biztonsága, az európai életforma áll támadás alatt.

A terror 70 kilométerre közelítette meg Magyarország határait – mondta, hozzátéve: az ellenzék folyamatosan sértegette azokat, akik kockázatot láttak a tömeges bevándorlásban. Még nem késő, hogy változtassanak a politikájukon – jelentette ki.

A magyar terrorelhárítás felajánlotta segítségét az osztrák hatóságoknak, valamit

az osztrák-magyar határon szigorított ellenőrzést vezettek be, a TEK megerősített műveleti egységgel, páncélozott gépjárművekkel van jelen a határon. Szűrik a Magyarországra érkező személyeket.

A magyar hatóságok és szolgálatok folyamatosan figyelemmel kísérik a magyarországi terrorfenyegetettséget, és haladéktalanul megteszik az szükséges intézkedéseket a magyar emberek biztonsága érdekében. Hozzátette: jelenleg

a legnagyobb veszélyt a magányos elkövetők jelenthetik, felderítésükre mesterséges intelligenciát is alkalmaznak,

de jelenleg ilyen veszélyről nincs tudomása a magyar hatóságoknak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az Országgyűlésben is téma volt a bécsi terrortámadás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást