Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A csónak a sláger az illegális bevándorlóknál Szegeden

Infostart / MTI
2020. november 1. 11:21
Ez már a harmadik csónak, amit a hétvégén fülelnek le a Tiszán a rendőrök, a Békés megyei Nagygyanté külterületén pedig 32 határsértőt fogtak el.

Ismét csónakkal lépték át migránsok a magyar-szerb határt a Tiszán illegálisan Szegednél vasárnapra virradóra - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, Szeged külterületén fél egykor egy katona-rendőr járőrpáros vett észre egy csónakot a Tiszán, amelyben két, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott. Az államhatárt Szerbia felől illegálisan lépték át. A járőrök mindkettőjüket feltartóztatták, majd visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szombatra virradóra két csoport is próbálkozott az átkeléssel, az egyik gumicsónakban öt szír, a másikban pedig szintén öt tunéziai, illetve líbiai állampolgár utazott.

2009-ben 15 koszovói migráns vesztette életét Szeged alatt a Tiszán, miközben csónakjukkal illegálisan megpróbálták átlépni a szerb-magyar határt.

Harminckét határsértőt fogtak el a rendőrök szombaton késő este Békés megyében, a Mezőgyánhoz tartozó Nagygyanté külterületén – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Tájékoztatásuk alapján a csoport tagjai nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították a határsértőket a biharugrai határrendészeti kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.