Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Több mint 200 koronavírusos eset egy szociális intézményben

Infostart
2020. október 27. 13:28
Többeket kórházban kezelnek és a dolgozók közül 54 ember fertőződött meg.

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében 202-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük kilenc embert kezelnek kórházban, a többi ellátott állapota kielégítő vagy tünetmentes – mondta az Indexnek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese.

Az intézményben 54 dolgozó koronavírustesztjének eredménye lett pozitív.

Fazekas Andrea hozzátette: a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott utasítás előírásai szerint járnak el a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében.

Az intézményről szó volt hétfőn a parlamentben is.

Rig Lajos, a Jobbik politikusa az azonnali kérdések órájában arról beszélt, hogy információi szerint az állami fenntartású, ugyanezen intézményhez tartozó darvastói foglalkoztató intézetben is felütötte fejét a koronavírus-járvány.

Vitályos Eszter Zsuzsanna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára azt válaszolta, nem tud arról, hogy gócpont alakult volna ki az intézetben, de megígérte, hogy utánanéz az ügynek.

(Nyitóképünk illusztráció)