Nyitókép: Pixabay

Fertőzés egy fővárosi kórházban, elmaradnak a tervezett műtétek

Infostart
2020. október 26. 19:00
Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben elővigyázatosságból a tervezett idegsebészeti beavatkozásra váró betegek felvételét felfüggesztik.

"A hosszú hétvégén az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben több betegnél is koronavírus-fertőzést igazoltak az elvégzett szűrési célú tesztek. A kiszűrt betegeket elkülönítették és a járványügyi protokolloknak megfelelően megtörtént a kontaktkutatás is" – írja az intézet Facebook-oldala.

Mivel az érintett betegek, akik panasz- és tünetmentesek, már nem igényelnek idegsebészeti ellátást, van, akit visszahelyeznek a küldő intézménybe, vannak, akik otthonukba távozhatnak. A még Intézetben tartózkodó pozitív betegeket pedig elkülönítik.

Emellett a jelenlegi helyzet megoldásáig a tervezett (elektív) idegsebészeti beavatkozásra váró betegek felvételét elővigyázatosságból felfüggesztik, de az akut idegsebészeti feladatokat továbbra is ellátja az intézmény.

A már felvett, műtétre előkészített, negatív PCR-teszttel rendelkező betegek műtéteit a megfelelő izoláció megtartása mellett elvégezik. A korlátozások nem érintik az Intézet neurológiai, gyermek idegsebészeti és járóbeteg-ellátási tevékenységét.