Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Szélhámos betegszállítókra figyelmeztet a mentőszolgálat

Infostart
2020. szeptember 2. 10:17
Mindenféle engedély nélkül és lejárt forgalmival fizetős betegszállítást végző, a cégjegyzékben sem szereplő vállalkozás tevékenysége elleni fellépést sürget közösségi média posztjában az Országos Mentőszolgálat.

Szélhámosok adják ki magukat betegszállítóknak Budapesten - hívta fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook oldala. A posztban a Ripost cikkére hivatkozva arra figyelmeztetik követőiket, hogy a magát Szent Bo rbála Sürgősségi szolgáltatónak nevező vállalkozás mindenféle engedély, cégbejegyzés vagy éppen a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel kötött megállapodás nélkül végez fizető betegszállítást a kórházakból.

Az OMSZ posztja szerint az álmentősöknek nincs engedélyük megkülönböztető jelzés használatára, ráadásul lejárt forgalmival végzik a betegszállítást. Sérelmezik, és veszélyesnek tartják, hogy szakszerű személyzet hiányában beteget szállítanak, azt pedig különösen, hogy ha egy rendezvény biztosítását vállalják vagy egy balesetbe futnak bele a felszerelés és szaktudást nélkülöző, mentőnek látszó autóval. Mint írják, az engedély nélkül tevékenykedő vállalat autójának tetejéről levált a matrica, az oldalán különböző színű betűkből és számból van felragasztva a nem létező cég neve, belülről pedig elhasználtnak látszik az autó.

A mentődolgozók mélyen felháborodtak és lépéseket sürgetnek az álmentősökkel szemben - írta az OMSZ.