Nyitókép: Pexels.com

Három óvodai dolgozó lett fertőzött Óbudán

Infostart
2020. augusztus 30. 19:28
Az intézmény valamennyi munkatársa és 70 gyerek lehet érintett.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív, ők haladéktalanul hatósági házi karanténba vonultak, tüneteik nincsenek.

A Bilingual Angol–Magyar Kétnyelvű Programmal együttműködő óvoda pedagógusai a program által biztosított szűrést követően értesültek tesztjeik pozitív eredményéről egy másik településen dolgozó pedagógus mérési eljárását és igazolt koronavírus-fertőzését követően.

„A kerületi operatív törzs ülését haladéktalanul összehívtam reggelre, ahol döntés született a szükséges intézkedésekről. A jogszabályoknak megfelelően az érintett szerveket tájékoztattam. Jelenleg várjuk a további intézkedésekre vonatkozó információkat” – közölte Kiss László kerületi polgármester Óbuda honlapján.

Megerősítette: a járványügyi szakemberek minden szükséges intézkedést megkezdtek, valamint elrendelte az intézmény épületének és udvarának teljes körű fertőtlenítését.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda mindkét tagintézménye bizonytalan ideig zárva tart, a dolgozók, az oda járó gyerekek és családjuk biztonsága érdekében az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények megkezdik a lehetséges kontaktok felkutatását.

Azok a gyerekek, akiket a járványügyi intézkedés nem érint, bármely kerületi intézményben kapnak ellátást előzetes egyeztetés alapján. Abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti. A kerületi önkormányzat szorosan együttműködik az intézkedések végrehajtásában – közölte a polgármester.