Nyitókép: MTI Fotó: Földi Imre

A Velencei-tó civiljei ugyanazt akarják, mint a balatoniak: szabad partot

Infostart
2020. augusztus 14. 08:45
Hétfőn tüntetés lesz: nem akarnak szállodákat a partra. Gárdony vezetője állítja: ő sem.

Hétfőn civil tüntetés lesz a Velencei-tó partjának szabadon hagyásáért, a gárdonyi fideszes polgármester fejlesztéseket ígér - írja a Népszava.

A cikkben olvasható, hogy a Gárdonyi Civilek csoport petíciója már 4 ezres támogatottságú, arról szól, hogy a még szabad partok maradjanak is azok.

A civilek akkor kezdtek igazán szerveződni, amikor a part Holdfény sétánynak nevezett, fürdőhelyként használt szakaszát lekordonozták a partfal felújítása címén, állami beruházás részeként.

A civilek szerint a gárdonyi polgármester szállodákkal akarja telerakni a partot, Tóth István azonban állítja, eszébe sincs ilyen, a tiltakozók pedig szerinte csak a nyaralótulajdonosok egy kis része, a helyiek támogatják a fejlesztéseket.

Tóth István a lapnak azt mondta: a harmincméteres parti sávot azért kell megszüntetni, mert így lehet a vízközelben vizesblokkot építeni, kikötőt fejleszteni.

Bálint Zoltán, a helyi ellenzék képviselője szerint a polgármester a veszélyhelyzet ideje alatt kezdeményezte a helyi építési szabályzat módosítását.