eur:
394.35
usd:
371.6
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Facebook/Terézváros

Lezárták az Andrássy út egy részét

Hatker korzó néven közösségi térré változott a budapesti Andrássy út szakasza.

A terézvárosi önkormányzat augusztus 5. és október 18. között az Andrássy út Rózsa utca és Vörösmarty utca közötti szervizútjan egy kulturális rendezvényt szervez. A kerület célja, hogy Európa egyik legszebb sugárútja visszakapjon valamit eredeti funkciójából, és az autóforgalom mellett helyet kapjon ott a kultúra, a korzózás, a szórakozás is - derült ki a közleményükből. A rendezvény bekerült fővárosi önkormányzat forgalomcsillapítási akciótervébe mint Terézváros és a főváros közös mintaprojektje (infók itt).

Október 18-ig a szervizutakon parkoló autók helyét utcabútorok, vendéglátóhelyek, kulturális rendezvények veszik át. Már látható az a kiállítás, mely az elmúlt 20 év ARC kiállításainak anyagából állt össze. A szabadtéri tárlat 36 plakáttal reprezentálja az ARC kiállítások sokszínűségét, kritikai jellegét. Az ARC válogatást egy terézvárosi portréfotó sorozat váltja: Csoszó Gabriella és Fabricius Anna munkái jelennek majd meg a közterületen, ahol a Terézvárosban működő FabLab műhely utcabútorain, installációin lehet megpihenni. A szervizutak betonjára planténerekben fák kerülnek, és a zöld gyep sem fog majd hiányozni a közösségi térről.

A szervizutak újfajta hasznosítása egyelőre kísérleti jellegű. Az átalakítással kapcsolatos véleményeket augusztus 14-től várják.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×