Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

11 újabb fertőzött itthon

Infostart
2020. július 26. 08:56
Nőtt az aktív fertőzöttek száma, de újabb elhunytja nincs a járványnak.

11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4435 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő.

3329-en pedig már meggyógyultak, öttel emelkedett a számuk.

Az aktív fertőzöttek száma 510, hattal több, mint egy nappal korábban.

Jelenleg 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A mintavételek száma 326 554, egy nap alatt 2881-et végeztek.

Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti.

A kormányzati tájékoztató portál azt írják, a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül lehessen tartani és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerülni. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma nő, jelenleg 7824 embernél van érvényben, számuk 371-gyel nőtt. Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.