INFORÁDIÓ
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit

iskolakezdés

rászoruló

diák

támogatás

gyűjtés

magyar református szeretetszolgálat

Felhívás: kiradírozná a különbségeket a református szeretetszolgálat

Felhívás: kiradírozná a különbségeket a református szeretetszolgálat

Iskolakezdési adománygyűjtést indított a Magyar Református Szeretetszolgálat, amely 500 rászoruló diák tanévkezdését támogatná – mondta az InfoRádiónak a segélyszervezet igazgatóhelyettese.

Az iskolakezdés minden évben egy komoly anyagi megterhelést jelent a családok számára, hiszen kutatási adatok is alátámasztják, még a legkisebbek beiskoláztatása is több tízezer forintos költséggel járnak, hogy rendelkezésre álljon számukra a tanulmányaik során nélkülözhetetlen eszközök – hívta fel a figyelmet az InfoRádiónak nyilatkozó Lutár Balázs igazgatóhelyettes.

A kor előhaladtával, a magasabb évfolyamokon a költség pedig csak tovább növekszik, ezért a Magyar Református Szeretetszolgálat kiemelten fontosnak tartja támogatni a gyermeket nevelő családokat, akiket a tanévkezdés alkalmával egy ilyen extra kiadás terheli. Emiatt idén is, ahogyan a korábbi években, a szolgálat gyűjtést hirdetett, segítendő ott, ahol anyagi nehézséget jelent, ezáltal pedig akadályokba ütközhet a gyerekek iskolai felszerelésének beszerzése – tette hozzá Lutár Balázs.

A Magyar Református Szeretetszolgálat augusztus végéig tartó akcióját három módon lehet támogatni:

  • az adomany.jobbadni.hu internetes oldalon közvetlen bánkártyás utalással,
  • a 1358 adományvonal tárcsázásával, amely 500 forintos hozzájárulást jelent a kezdeményezéshez,
  • illetve a jobbadni.hu oldalon megtalálható számlaszámra banki átutalással is lehet segíteni az iskolakezdési programnak.
A célkiűzés 2 és félmillió forint, amelyből 500 gyermek részére, az igényeiknek megfelelő tanszercsomagokat állítanának össze.

Ezen felül a Szeretetszolgálat saját vállalása, és támogatói révén a megfelelő lépéseket meg is tette, hogy mintegy száz számítógépet is ki fognak osztani a kérelmezők között, illetve azok között, akik erre vonatkozóan korábban adtak le igényt, és a látókörükben voltak – fogalmazott az igazgatóhelyettes. Utóbbival segítendő a digitális oktatás oktatás adta kihívásokat.

Lutár Balázs végezetül megjegyezte, az adománygyűjtés alkalmával nemcsak anyagi értelemben, hanem a tárgyi felajánlásokat is várják.

Nyitókép: Magyar Református Szeretetszolgálat

Kapcsolódó hang

Iskolakezdési adománygyűjtés – Lutár Balázs, Magyar Református Szeretetszolgálat
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018