eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Döntött a tűzijátékról a kormány - a nap hírei

Idén nem lesz tűzijáték augusztus 20-án, és a többi állami rendezvény is elmarad. A nagyvárosokban 4 ezer milliárd forint értékben valósulhatnak meg beruházások – közölte a pénzügyminiszter. Algásodás miatt harmadfokú készültség van a Balaton nyugati medencéjénél. A nap legfontosabb hírei július 16-án.

Az idén elmaradnak a Szent István napi állami ünnepségek a koronavírus-járvány miatt - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.Gulyás Gergely a kormányinfón közölte: augusztus 20-án csak a tisztavatást tartják meg, a tűzijátékot, a légiparádét és egyéb rendezvényeket nem. Józan döntésnek tartja az augusztus 20-i tűzijáték lemondását a főpolgármester. Karácsony Gergely közösségi oldalán a kormány döntésével összefüggésben azt írta, hogy felelőtlenség lett volna, ha több százezres tömeg gyűlt volna össze a Duna-parton.

Újabb 16 embernél mutatták ki a koronavírust, ezzel 4.279 fertőzöttet tartanak nyilván az országban. Nincs újabb elhunyt, így továbbra is 595 halálos áldozata van a kórnak. 3.156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 528.

Egyes országokon belül regionális besorolást is megállapíthat mostantól az országos tisztifőorvos, ilyen döntés azonban egyelőre nem született - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányinfón hangsúlyozta: hogy Magyarország a térségben a legbiztonságosabb államok közé tartozik, de a szabályok fenntartására és betartására is szükség van.

A cél az, hogy egy egységes közlekedési szolgáltató cég jöjjön létre, ennek első lépése, hogy a MÁV lett a Volánbusz tulajdonosi jogainak gyakorlója - jelentette ki a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányinfón a mielőbb megoldandó feladatok közé sorolta, hogy a vonat várja be a vasútállomáshoz érkező buszt, legyen egységes menetrend, és ne a város két távoli pontján legyen a buszpályaudvar és a vasútállomás.

A nagyvárosokban 4 ezer milliárd forint értékben valósulhatnak meg beruházások a Modern városok program részeként - mondta a pénzügyminiszter. Varga Mihály a Megyei Jogú Városok Szövetségének székesfehérvári közgyűlésén hangsúlyozta: a kezdeményezés a 23 megyei jogú városban 270 projektet támogat.

A magyarok pénzéről a magyaroknak kell dönteni - hangsúlyozta a miniszterelnök a Facebook-oldalán az uniós csúcs előtt közzétett videoüzenetében.Orbán Viktor közölte: Európa történetében példátlanul nagy közös gazdasági csomagot állítanak össze a koronavírus-járvány következményeinek enyhítése érdekében. Mint mondta, vita van arról, hogy ki döntsön ezeknek a pénzeszközöknek a felhasználásáról

Környezetvédelmi célú forrásokat kérnek az európai unió soros német elnökségétől a Visegrádi országok főpolgármesterei. A budapesti Városháza közölte: a V4-es településvezetők az Angela Merkelnek írt levelükben arra hívták fel a kancellár figyelmét, hogy a városokat és az ott lakókat rendkívül súlyosan érinti az éghajlati krízis, de a közlekedés zöldítésével, vagy az elavult lakásállomány korszerűsítésével jelentősen csökkenteni lehet a károsanyag-kibocsátást.

Algásodás miatt harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el a Balaton nyugati medencéjére az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Balatongyörök térségében megkezdik a meder kotrását, de ez a strandok használatát nem befolyásolja.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×