INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 26. szombat
Jusztina, Pál

koronavírus

határátlépés

határátkelő

Új útlevelek mintapéldányai a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalban (KEK KH) sajtótájékoztatón, ahol bejelentették: 2012. március 1-jétől már nem állítanak ki Magyar Köztársaság feliratú személyi okmányokat, az új alaptörvénynek megfelelően azokon a Magyarország elnevezés szerepel.

Koronavírus: újabb intézkedés is jöhet a behurcolás elleni védekezésben Magyarországon

Infostart / MTI

A kormány intézkedéseinek célja, hogy megakadályozzuk a koronavírus behurcolását külföldről - mondta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője az M1-en.

A szóvivő kifejtette: Magyarország sikeresen védekezett a koronavírus-járvány első szakaszában; a magyarok fegyelmezett viselkedésének köszönhetően sikerült "ellaposítani" a járványgörbét. A hazai helyzet most is kedvező, az új fertőzöttek száma nagyon alacsony, és több nap is eltelik a vírus okozta halálesetek között.

Nem minden ország volt azonban ennyire sikeres, azt tapasztalni, Európán belül is, hogy a járvány újra felütötte a fejét; egyes uniós tagállamokban és Magyarország szomszédjainál is jelentősen megnőtt az esetszám. A kormány reményei szerint a határellenőrzés visszaállításával a fertőzés behurcolása megállítható, így a kedvező vírushelyzet továbbra is fenntartható Magyarországon - mondta a szóvivő.

A járvány esetleges második hullámáról azt közölte,

a kormány abban bízik, hogy az alapvető távolságtartási és higiéniai szabályok betartása és a határellenőrzés visszaállítása, valamint - ha szükséges - a határátkelők lezárása elegendő lesz ellene,

de a járványügyi helyzet indokolhat további lépéseket is.

A szóvivő szólt arról is, hogy a hétfői összesítés szerint már mintegy 400 ezren töltötték ki és küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet.

Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018