INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 26. szombat
Jusztina, Pál

bogdán lászló

elhunyt

polgármester

Az idén Magyar Civil Becsületrenddel kitüntetett Bogdán László, Cserdi polgármestere a Magyar romák, akik szerves részei akarnak lenni az országnak – hagyjuk? címmel tartott előadásán a budapesti Belvárosi Szabadegyetemen 2015. április 1-jén.

Elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere

Infostart

Bogdán László 46 éves volt, 2006 óta állt a település élén függetlenként, előtte négy évig alpolgármester volt.

Az Index úgy tudja, éjszaka, az önkormányzat egyik épületében találták meg Bogdán László holttestét, értesülésük szerint öngyilkos lett.

A halálhírt az Indexnek Papp Gizella, a Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal bodai kirendeltség vezetője, valamint Kolompár Orbán, az Országos Roma Önkormányzat volt elnöke is megerősítette, aki ma találkozott volna Bogdán Lászlóval, és a férfi családjától értesült a hírről.

A rendőrség a 24.hu-nak azt válaszolta: a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, a részletekről jogszabályi engedély hiányában nem adhatnak tájékoztatást.

Bogdán László 1974-ben, szegény cigány családban született Pécsett. 2002-ben függetlenként lett Cserdi alpolgármestere, majd 2006-ban polgármesterré választották, azóta állt a település élén.

Ismert volt - vitatott - bűnmegelőzési programjáról, amelynek során cigány gyerekeket vitt börtönlátogatásra, valamint arról, hogy önkondoskodási programokat indított, háztáji gazdálkodásra oktató képzés is volt és gazdálkodást szervezett a falu tulajdonában lévő földeken.

Többször kritizálta a roma önkormányzati rendszer működését és az arra ráépült kisebbségi politikát.

Bogdán László idén januárban Raoul Wallenberg díjat kapott a kisebbségi és többségi társadalom békés együttéléséért tett erőfeszítéseiért.

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán emlékezett meg Bogdán László haláláról. Mint írta, a Cserdi polgármestere mindannyiunk közös terheit cipelte: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018