Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

A vasúti közlekedést is érinti a ferencvárosi bomba hatástalanítása

Infostart / MTI
2020. június 11. 15:35
Szünetel a forgalom a Budapest-Kelenföld és Ferencváros, illetve a Soroksári út és Ferencváros állomás között csütörtökön 21 órától várhatóan éjfélig. A hatósági lezárás miatt több késő esti vonat rövidebb útvonalon közlekedik.

A korlátozás ideje alatt érvényes menetrendi változásokról a MÁV honlapján, a MÁV-applikációban és a Mávinform Facebook-oldalán találhatnak információt az utasok.

A vasúttársaság javasolja az utasoknak, hogy a hatósági zárás előtti időszakra tervezzék utazásukat, amikor még a megszokott útvonalon, kevesebb átszállással érhetnek el úti céljukhoz.

A vonatok ideiglenes fővárosi végállomásától a BKK járataival lehet tovább utazni - áll a közleményben.

Mint arról az Infostarton is olvashattak, egy 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibombára bukkantak múlt pénteken a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen.

A robbanótest biztonságos elszállításához a helyszínen kell hatástalanítani a bombát, ezért mintegy 700 méter sugarú körben kell kiüríteni az érintett területet. A korlátozások több forgalmas útvonalat érintenek, ezért dolgoznak a késő esti éjszakai órákban a tűzszerészek.