Nyitókép: Pixabay

Már sosem lesz a régi a nyelvtanulás - a jelentkezők létszáma sem most

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2020. június 10. 06:00
Nyitás van az "offline" nyelvtanulás terén is, de az online módok nem szűnnek meg - tudatta az InfoRádióval Rozgonyi Zoltán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke.

Június elejétől újranyitnak a nyelviskolák - mondta az InfoRádiónak a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke, Rozgonyi Zoltán.

"Ez egy folyamat, ami elindult, még messze nem mondanám, hogy jellemzően már kinyitottak az iskolák. A vállalati, céges tanfolyamok már zajlanak, ezek egy része futott a járvány alatt, hiszen ez munkának számított, munka céljából jártak tanfolyamokra a munkavállalók" - világított rá az egyesületi vezető.

Az viszont tény, hogy az országos, nagy nyelviskolák is elkezdték előkészíteni annak a lehetőségét, hogy mind lakossági tanfolyamokat, mind zárt csoportos tanfolyamokat a korábban megszokott módon kínáljanak, de ezekre

elég óvatos a kereslet.

Hogy hogyan lehet majd tartani a járványügyi szabályokat az órákon, arra reagálva Rozgonyi Zoltán elmondta, a korábban megismert nyári tanulói létszámoknál kevesebben jelentkeznek most, így a veszély is sokkal kisebb: alacsonyabb létszámúak a csoportok (6-8-10 fő), miközben a legnagyobb termekben zajlik a képzés.

Hozzátette,

a nyári táborok, gyermektanfolyamok iránt idén is nagy az igény,

ezzel kapcsolatban azonban elmondta, a gyerekeket "nem fogják tudni szétválasztani", a személyi higiéniát tudják betartatni, a szülők ennek tudatában küldjék vagy ne küldjék a gyerekeket nyelvi táborokba, tanfolyamokra.

Természetesen az online képzés lehetősége is megmarad, jól működő forma és teljesen biztonságos is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Újranyitnak a nyelviskolák - Rozgonyi Zoltán
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást