Nyitókép: Facebook/Duna-Ipoly Nemzeti Park

Hat budapesti park jövőjébe lehet most beleszólni

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2020. május 5. 19:56
Az egyik ráadásul még nem is létezik, egy zárt parkolóról van szó Pesten.

Hat budapesti park megújításáról lehet véleményt nyilvánítani online a www.kozossegitervezes.hu oldalon - áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze az InfoRádióban úgy fogalmazott: a parkhasználók a legjobb szakértők.

"Egy korai bevonással fontos azonosítani a konfliktusokat, előrelépési lehetőségeket, amelyek egy központi fejlesztés előtt felmerülnek a parkhasználók között. Így aztán valós adatokkal tud dolgozni egy parkot tervező csapat" - részletezte Bardóczi Sándor.

A területek között kakukktojás jelenleg a Városháza park, az ugyanis jelenleg "nem létezik", parkolóként funkcionál, ráadásul el is van zárva a közhasználat elől, itt tehát a nulláról hoznak létre új zöldfelületet.

"A Városmajor esetében funkciótisztítás, zöldfelület-növelés van napirenden, a Vérmezőnél ott pedig funkciószegénység van" - érzékeltette Bardóczi Sándor.

A Horváth-kert viszonylag pici zöldfelület, az kerülhet szóba, hogy a mostani kialakítás mennyire találkozik a használók igényeivel. A Nehru Part egy sétány, a II. János Pál pápa tér pedig piactérből lesz közpark - egy metrómegállóval, így juthat új lehetőséghez.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Budapesti parkok megújítása - Bardóczi Sándor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást