Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Velencén kézigránátot, a Városligetben repeszgránátot találtak

Infostart
2020. április 10. 11:48
Három hét alatt több mint kétszázszor hívták a tűzszerészeket.

Március 17. és április 8. között összesen 201 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére, ebből 39 eset igényelt soron kívüli intézkedést - írja a honvedelem.hu

Budapest XXIII. kerületében, a Hungária köznél csatornázási munkálatok során két darab 203 milliméter átmérőjű, szovjet gyártmányú betonromboló gránátot találtak.

A Városligetben építési területről egy 75 milliméteres szovjet gyártmányú repeszgránátot kellett elszállítani.

Egy 81 milliméteres szovjet aknavetőgránátot találtak Budapest XVII. kerületében az Irsa utcán, közterületen, egy bontott építőanyagokat tartalmazó konténerben.

Bagon, a vasútállomástól körülbelül 20 méterre található felüljáró karbantartási munkálata során egy német kézigránátra bukkantak.

152 milliméteres szovjet repeszgránátot vittek el a tűzszerészek a fóti Istvánhegyi dűlő egy családi házának kertjéből.

Füvesítés közben bukkantak egy F-1-es szovjet kézigránátra Velencén, a Fő utcában. A kiérkező tűzszerészek a kerti trambulin alól emelték ki a robbanóeszközt, amelyet elszállítottak.

Székesfehérváron, a Takarodó utcai sporttelep területén építési munkálatok során került elő egy AO-100 típusú szovjet légibomba, amit elszállítottak a tűzszerészek.

Csatornázás közben előkerült 82 milliméteres szovjet gyártmányú aknavetőgránátot vittek el a katonák az egerbaktai Szalók utcából.