eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Kijárási korlátozásról szóló plakát az újpalotai Késmárk utcában 2020. március 27-én. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Csütörtökön jelenti be Orbán Viktor, mi lesz a kijárási korlátozás sorsa

Múlt pénteken azt mondta a miniszterelnök, hogy tudja, a húsvét miatt különösen fontos ez a döntés, a bejelentést akkor szerdára tervezték.

A Kossuth rádióban adott szokásos reggeli interjújában arról beszélt, hogy a döntésig még sok egyeztetés van hátra, többek között járványügyi szakemberekkel és rendőrökkel is. Kifejtette: tudja, hogy a kijárási korlátozás természetellenes, de "ha a kényszer rávisz, meg kell tenni."

Kovács Zoltán most egy Facebook-videóban a Karácsony Gergellyel és Szita Károllyal megtartott kormányülés szünetében arról beszélt, hogy szerdán Orbán Viktor további egyeztetéseket folytat, majd következik az operatív törzs ülése csütörtök reggel, valamint járványügyi szakértőkkel is egyeztet, és csütörtök délután alakítja ki álláspontját és jelenti be azokat a lépéseket, amelyeket a vírus elleni védekezésben szükségesnek gondolnak.

A kormányülés utáni sajtótájékoztatón Karácsony Gergely főpolgármester azt az álláspontot képviselte, hogy még egy hónapig fenn kell tartani a jelenleg fennálló korlátozásokat. "Természetesen a végső döntés a kormányé" - tette hozzá.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke pedig úgy fogalmazott: a maga részéről elégségesnek tartaná a jelenlegi intézkedéseket, de a jó idő hatására lazulást lát az embereknél, akik megjelennek a köztereken és az üdülőkben. Véleménye szerint legalább a mostani kijárási korlátozásokat fenn kell tartani, de hozzátette, a szigorítás sem lenne elvetendő ötlet.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendkívüli veszélyhelyzet fenntartásával kapcsolatban kijelentete: “nem hetekről, hanem hónapokról beszélünk”.

A kijárási korlátozást Orbán Viktor március 27-én jelentette be a Kossuth rádióban, március 28-án vezették be, és jelenleg április 11-ig, nagyszombatig hatályos.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×