Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Vádat emeltek Varju László ellen

Infostart
2020. április 2. 15:01
A Központi Nyomozó Főügyészség választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Varju László országgyűlési képviselővel szemben a Fővárosi Törvényszéken.

Varjú László országgyűlési képviselő mentelmi jogát - a legfőbb ügyész indítványára - az Országgyűlés 2019. november 4-én függesztette fel. Az ügyészség ezt követően gyanúsítottként hallgatta ki, ennek során Varju László tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

Az ügyészség a DK alelnökét azzal gyanúsította meg, hogy súlyos testi sértést és garázdaságot követett el 2018. decemberében, amikor több ellenzéki képviselővel együtt bement az MTVA-székházba. Az ártatlanságát hangoztató politikus rabosítása után kijelentette, hogy az ügyészség is a "Fidesz NER-rendszeréhez" tartozik, egyúttal hangsúlyozta, a jövőben is kiáll a szólásszabadságért.

A beszerzett bizonyítékok alapján az ügyészség választás rendje elleni bűntett, súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt a Fővárosi Törvényszéken vádat emelt az országgyűlési képviselővel szemben.