eur:
394.4
usd:
362.99
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay.com

Hamis webshopok, kéretlen levelek, óriási átverések Magyarországon

Újabb koronavírussal kapcsolatos átverés jelent meg Magyarországon, amelyet a biztonságtechnikai szoftvermegoldásokkal foglalkozó nemzetközi cég, az ESET szakemberei már más országokban is észleltek.

A kampányban kéretlen levelekkel (spam), illetve hamis webshopokkal támadják a felhasználókat, a csalók arcmaszkokat kínálnak a levelekben, amelyek egy átverős oldalra irányítják a gyanútlan áldozatokat.

A cég ismertetése szerint a Németországban, Szlovákiában és Csehországban is észlelt kampányban a kiberbűnözők személyes adatokat (név, cím, e-mailcím, mobiltelefonszám) lopnak el a felhasználóktól. A webshop semmilyen adatot nem közöl az oldal üzemeltetőjéről, vagy az eladóról, az oldal alján található adathalász formula mellett a webshop aloldalakat is tartalmaz a jobb hatás kedvéért.

A Sky News értesülései szerint az ottani maszkokkal kapcsolatos hasonló csalások, visszaélések már 300 millió forintnyi (800 ezer font) kárt okoztak a briteknek - közölték.

A szakemberek az ügyfeleknek a csalások ellen azt tanácsolják, hogy az online vásárláskor mindig biztonságos eszközöket és megfelelő védelmi szoftvert használjanak, illetve csak megbízható, ismert webshoptól vásároljanak. A vásárlói fiók létrehozásakor erős, egyedi jelszavakat alkalmazzanak, és soha ne mentsék el bankkártya adataikat a webshopban, vagy a böngészőben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

A határidős részvényindexek állása alapján esés jöhet az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×