eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Ez most nem vicc, veszedelmes a szél a közlekedőkre - figyelmeztet a katasztrófavédelem

Több mint 650-szer riasztották a tűzoltókat a viharos szél okozta károk miatt a tűzoltókat kedden - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Dóka Imre kiemelte: a legtöbb beavatkozásra az Észak-Dunántúlon volt szükség, a szél jellemzően fákat döntött ki, amelyek akadályozták a közlekedést és épületeket rongáltak meg. A katasztrófavédelem ma is óvatosságra inti a közlekedőket.

654 esetben riasztották kedden a tűzoltókat a viharos szél miatt okozta károk - tudta meg az InfoRádió szerda reggel Dóka Imrétől, az OKF helyettes szóvivőjétől.

"A legtöbb kár az észak-dunántúli megyék mellett Pest megyében és a fővárosban történt, utóbbi helyen 500 alkalommal kellett beavatkozni" - ismertette az adatokat Dóka Imre. A beavatkozások éjfélre "lecsengtek", jellemzően kidőlt fákat, leszakadt ágakat távolítottak el a szakemberek, amelyek a közlekedést akadályozták és épületeket rongáltak meg:

100 épületben, 12 közintézményben keletkeztek károk, 37 esetben villanyvezetékek károsodtak.

Az áramszolgáltató hajnalra minden problémát elhárított.

A 83-as úton egy tehergépjármű pótkocsiját kapta fel a szél és küldte az árokba.

Az erős szél miatt még

szerdán is figyelmeztetés van érvényben, fák alá parkolni nem ajánlott, fák környékén pedig fokozott figyelemmel kell közlekedni,

illetve gyalogolni is.

Összességében két személyi sérülés írható a szélvihar számlájára, az egyik Győr-Moson-Sopron megyében, a másik Hajdú-Biharban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×