eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma
Lezárt urna az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Győrben a választók harmada szavazott délután háromig

Javában zajlik az időközi polgármester-választás a megyeszékhelyen, két óránként érkeznek friss részvételi adatok. A jelöltek már szavaztak.

Hatan indultak a városvezetésért. Azért kellett új választást kiírni, mert az október 13-án megválasztott Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) a kampányhajrában kirobbant botránya miatt november 8-ával lemondott tisztségéről.

A délután három órás részvételi adatok szerint 30.680-an járultak az urnákhoz, ez az összes szavazásra jogosult 30,19 százaléka. A 1019-es választásokon összesen 44.989 fő (44,18%) szavazott.

A választói névjegyzékben 101.655-en szerepelnek.

Forrás: valasztas.hu
Forrás: valasztas.hu

A hat jelölt:

  • Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület),
  • Géber József (Mi Hazánk Mozgalom),
  • Hajnal János (független),
  • Kirchfeld Mária (független),
  • Pollreisz Balázs (MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP)
  • Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP).

Nyilatkozatok

Dr. Dézsi Csaba András feleségével délelőtt 10 órakor érkezett a Nádorvárosi Ének-Zene Általános Iskolába szavazatát leadni.

„Bízom abban, hogy a győriek olyan polgármestert választanak, aki együtt tud dolgozni a közgyűlés legnagyobb, 15 tagú Fidesz-KDNP frakciójával, illetve az engem támogató civil képviselőkkel”

– idézte a polgármesterjelölt szavait a Kisalföld. A jelölt hozzátette: „A mai nap arról szól, hogy megbízható, nyugodt, békés továbbfejlődése legyen a városnak. A gazdasági stabilitás az érdekünk, hiszen ez mindennek az alapja. (...) Bízom benne, hogy az szavaz rám, aki Győrt szereti.”

Az ellenzéki összefogás jelöltje, Pollreisz Balázs szintén a feleségével szavazott reggel 9-kor a gyárvárosi Waldorf-iskolában. A Kisalföldnek arról beszélt, hogy

szoros küzdelemre számít, és arra, hogy a győriek nem felejtették el a Borkai-ügyet. Bár több jelölt van, de úgy érzi, a győzelem kétesélyes, közte és a Fidesz-KDNP jelölje között dől el a polgármesterválasztás.

Hozzátette: azt reméli, hogy többen nyilvánítják majd ki akaratukat, mint az őszi választáson.

A kisebb részvétel nem kedvez a "kicsiknek"

Ménfőcsanakon, édesanyját elkísérve vasárnap dél körül szavazott Géber József, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, aki az októberinél rosszabb részvételi adatokra számított. Azt reméli, hogy az akkor elért 4-5 százalékos eredményt meg tudja ismételni. „Fiatal párt vagyunk, kevésbé tudunk mozgósítani, egy hasonló eredmény már siker lenne” – nyilatkozta.

Balla Jenő, aki az Összefogás Győrért Egyesület színeiben indult a választáson, úgy vélekedett, hogy a ködös idő elriasztja a szavazni vágyókat, így minden bizonnyal kisebb lesz a részvétel aránya, mint október 13-án volt. Ez pedig nem nem nekik, a civil jelölteknek kedvez, hanem a pártok embereinek, mert az ő szavazóbázisuk megbízhatóbb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×