eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nemény András, Szombathely polgármestere, a Baloldali Önkormányzati Közösségek (BÖK) elnöke, Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke és Pollreisz Balázs, az MSZP, a DK, a Jobbik, a Momentum és az LMP győri polgármesterjelöltje (b-j) sajtótájékoztatót tart „Tiszta várost, tiszta közéletet Győrben is!” címmel a győri MSZP-székházban 2020. január 25-én, egy nappal az időközi polgármester-választás előtt.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Két világ közötti választásról beszél az ellenzék Győrben

Vasárnap polgármestert választ a város.

Két világ közötti választásról szól a vasárnapi időközi polgármester-választás Győrben, ahol a tisztább, korrupciómentes, szebb és gazdagabb utat Pollreisz Balázs, az ellenzéki összefogás jelöltje képviseli - hangoztatta az MSZP választmányi elnöke szombaton sajtótájékoztatón, a győr-moson-soproni megyeszékhelyen.

Kunhalmi Ágnes azt mondta, hogy ha a győriek elég bátrak, és követik Szombathely, Miskolc, Pécs és Budapest példáját, akkor a Fideszt elhagyva átállhatnak a köztársaságpártiak oldalára, és a tisztább közéletű, korrupciómentes országért léphetnek fel.

Az országban változás van, az október 13. óta tartott 12 időközi önkormányzati választásból kilencet az ellenzék nyert meg. A Fidesz ott is elveszti már a választásokat, ahol korábban nagyon szoros volt az eredmény. Ez azt mutatja, hogy az ország változást szeretne, és a győriek sem maradhatnak ki ebből - mondta.

Győr elvesztette becsületét, méltóságát és erkölcsi tartását - utalt a Borkai-ügyre a politikus, hozzátéve, hogy a Fidesz már egy évvel ezelőtt is tudott a polgármesterről készített videofelvételről és a korrupciós szálról.

Kizártnak tartom, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ne tudott volna róla. Miért hagyta állva Borkait a Fidesz? - tette fel a kérdést. Hozzátette: "csak a vak nem látja", hogy a Borkai-ügy szálai összefonódnak a Fidesszel.

Nincs két Fidesz, a győri fideszes önkormányzati képviselők eddig is megszavaztak mindent Borkai Zsoltnak. Pollreisz Balázs a "kassza őre lesz", vigyázni fog arra, hogy a polgárokhoz, és ne a Fidesz zsebébe jusson az, ami a győrieké - mondta.

Pollreisz Balázs, az MSZP, a DK, a Jobbik, a Momentum és az LMP győri polgármesterjelöltje hangoztatta: vasárnap a győriek arról dönthetnek, hogy becsületes, tisztességes, átlátható, vagy zavaros, a körülményeket fedező és az előző évek vélhetően negatív, korrupciógyanús ügyeit inkább elrejtő városvezetést szeretnének-e.

Nemény András, Szombathely polgármestere, a Baloldali Önkormányzati Közösségek (BÖK) elnöke elmondta: Pollreisz Balázs megválasztása esetén bizonyítani fogja, hogy lehetséges kialakítani egy levegőjében, utcáiban és közéletében is tiszta várost.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×