Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Börtönbe vonult Mengyi Roland

Infostart
2020. január 16. 10:51
Decemberben kellett volna megkezdenie a büntetése letöltését, de halasztást kaphatott. A politikus egy lapértesülés szerint szombat óta Kecskeméten, Magyarország legjobb börtönében van.

2018 őszén négy év letöltendő börtönre ítélte Mengyi Roland volt fideszes képviselőt a Fővárosi Ítélőtábla. A politikust az úgynevezett Voldemort-ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt mondták ki bűnösnek. Ez az ítélet egy évvel több, mint amit Mengyi első fokon kapott.

Az ügy lényege szerint szociális szövetkezetek szerettek volna 2018-ban uniós pénzre pályázni, és az ügyben meggyanúsított szereplők szerint Mengyi Roland a megnyert pénz először 50, aztán már 90 százaléka fejében segített volna nekik, hogy kifejezetten rájuk írjanak ki egy 500 milliós pályázatot.

A Blikk most azt írta, hogy a nyolc évig képviselőként dolgozó politikusnak decemberben kellett volna megkezdenie büntetésének letöltését, de halasztást kaphatott, így a karácsonyt még családjával tölthette. Értesüléseik szerint a politikus Kecskeméten tölti büntetését, amiről a lap azt írja, hogy ez Magyarország legjobb, európai színvonalú börtöne. Itt raboskodott korábban például Stadler József és Zuschlag János is.